De Kei-ravan krijgt vanaf nu een vaste plek op ons domein.

Ontroerend mooi verhaal vandaag. Zooooo mega trots. In onze school hebben de kinderen een opmerkelijke caravan in gebruik genomen. De Kei-ravan wordt een plek waar kinderen tot rust kunnen komen als ze het even moeilijk hebben. De renovatie van de caravan is een cadeau van ouders van een leerlinge van het zesde jaar. “Wij zijn de school heel dankbaar voor de bijzondere zorg die onze dochter nodig heeft en hier ook krijgt”, motiveren ze. De oude caravan stond al anderhalf jaar op school, maar verkeerde in een slechte staat. “We hadden ze gekregen van ouders van kinderen die toen nog bij ons op school zaten. Die mensen zijn naar Ronse verhuisd om een boutique-hotel uit te baten en daar konden ze de caravan niet meteen kwijt. Daarom hebben ze die aan ons cadeau gedaan”, vertelt directrice Vanessa Truyen hoe het project ontstond.

De leerlingen van het zesde leerjaar wilden van de caravan graag een plaats maken waar kinderen even terecht kunnen als ze even een rustmoment nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld verdrietig of gestresseerd zijn. “De kinderen gaven zelf aan dat de heersende pandemie, de daarbij horende lockdown en het plotse overlijden van onze buschauffeur, die enorm geliefd was door de kinderen, had gezorgd voor heel wat extra emotioneel gewicht op hun schoudertjes”, vertelt Vanessa Truyen.

Samen met de kinderen kwam de school op het idee om de caravan om te toveren tot rust-verdrietplek. “Daarmee willen we aan elk kind op school tonen dat het helemaal oké is om je soms eens iets minder goed in je vel te voelen. Het kan, het mag! We leren aan de kinderen om verdriet en stress een plaats te geven.

Aanvankelijk was het de bedoeling om samen met de helpende handen van ouders de caravan te renoveren, maar door de coronacrisis kon dat niet en moesten we bovendien financieel ook op de rem gaan staan. Het is dankzij het initiatief van de ouders van Maité dat we vandaag onze helemaal opgesmukte en ingerichte caravan kunnen inhuldigen”, prijst de schooldirecteur zich gelukkig.

“Onze dochter heeft dyscalculie, waardoor zij op school veel extra ondersteuning nodig heeft. Wij vinden dat de school dat op een fantastische manier doet. Uit dankbaarheid daarvoor hebben we ons achter dit project geschaard en hebben we de caravan opgeknapt”, vertelt de moeder van Maité.

Ook andere ouders zetten zich mee in voor het project, zodat de caravan ook vernist werd en een gepersonaliseerde nummerplaat kreeg.

Kei-ravan is de naam van de nieuwe rustplek. De naam verwijst niet alleen naar die van onze school. Als je hem een beetje ‘op zijn Engels’ uitspreekt, kom je ook in de buurt van care-ravan, wat verwijst naar zorg”, verduidelijkt Truyen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.