15 januari 2021

De Kei-ravan krijgt vanaf nu een vaste plek op ons domein.
Meer weten? Lees het dan hier. De foto’s van de opening kan je hieronder terug vinden.

11 januari 2021

Enkele sfeerbeelden van onze L.O.-les van 5 en 6!

18 december 2020

Les techniek in de tweede graad: hoe maak ik een constructie steviger? We werken met artstraws. Was niet zo gemakkelijk! We werken verder per 2. Resultaten volgen nog want we zijn nog volop in ‘constructie’! Wordt vervolgd…

17 december 2020

Daar gaat hij. Duidelijk niet klaar voor gebruik. Dankzij Jurgen-Ellen Locquet zal onze caravan volledig opgelapt worden. We kijken al uit naar de vernieuwde versie. Project zorgruimte.

10 december 2020

Vandaag leerden ze in het 1ste leerjaar over smaken. Dat begint natuurlijk met een proefondervindelijk onderzoek! Voor één keer mochten we zelfs snoepjes eten in de klas. Wat we proefden en hoe dat smaakte, kan je vaak aflezen op de foto’s

In het 2de leerjaar weten ze vanaf nu hoeveel 1 cm is! Aan de slag met de meetlat…

29 september 2020

Vandaag gingen de leerlingen aan de slag met een meetcircuit in de klas!

25 september 2020

Gisteren maakten de leerlingen van het 1ste leerjaar lekkere perenconfituur. Vandaag gingen ze verder in het thema “herfstfruit”. Ze mengden de verf tot we de gewenste fruitkleur verkregen. En dan stempelen maar.

25 september 2020

Als werkje van de week ontwierpen enkele kinderen uit het 6de hun eigen gezelschapsspel uit karton. De resultaten werden getest en goedgekeurd!👏

25 september 2020

Deze namiddag werd het 5de omgetoverd tot een muzieklab en gingen ze hun eigen muziek componeren! Nu nog onze songtekst schrijven en dan opnemen maar!

25 september 2020

Mmmmmm… appeltaart!!!🍎🍏🍎🍏
En ze was super lekker hoor!!! Knap gedaan alle leerlingen van 3 en 4 !!

24 september 2020

40 Kg peren schillen en er confituur van maken? Een koud kunstje voor L1 en L2. Nu nog even laten afkoelen en morgen kunnen we proeven 😋

23 september 2020

Het 1ste en 2de plukken peren in de achtertuin van onze school. Als dat niet leuk is… Nadien hebben we de peren op de balans gezet; 43 kg! Flink gedaan!

21 september 2020

In het 5de leerjaar oefenen ze het werkwoord ‘aller’ aan de hand van een spelbord.

18 september 2020

In de 3de kleuterklas zijn ze gestart met het thema dinosaurus! Wat een spanning, ze zagen een echt dino ei! Hoe zou de dino eruit zien? Wanneer komt hij uit? Voorspellen en schatten als de beste 😎Vandaag trokken we de natuur in. 🌳 Welke elementen kunnen we vinden en wat moeten we doen als we afval tegenkomen? Echte kenners!

18 september 2020

Strapdag 2020 : de leerlingen van 3 en 4 maakten een verkeerswandeling met de wijkagent. En ook nog genieten van het stralende weertje!

Ook 5 en 6 gingen op tocht met de fiets! Na de fietstocht maakten we nog een kleine stop bij de directeur om haar nog even veel beterschap te wensen!

Samen stappen en trappen! In de klas bekeken de leerlingen van het 1ste en 2de samen de deeltjes van een fiets. Ze deden samen de ‘strapdag’dans en konden hun fietsvaardigheid tonen op een parcours op de speelplaats. Een leuke en leerrijke namiddag!

17 september 2020

In de 2de kleuterklas schilderen ze gevoelens.

16 september 2020

Wat is langer, wat is korter dan 1 meter? De leerlingen van het 2de leerjaar schatten en meten!

15 september 2020

De leerlingen van het 5de deden een zoektocht.
‘Welke breuk is het grootst?’

14 september 2020

De kleuters gingen naar de winkel, het speelplein en daarna pannenkoeken bakken en natuurlijk opeten.

12 september 2020

Al die bubbels… de 6de jaars hopen dat we binnenkort ook weer allemaal zo dicht mogen komen 😊 Een leuke, gezamenlijke opdracht!

11 september 2020

We leren in W.O. momenteel over de verschillende tijdsperiodes. Maar ook wij veranderen met de tijd! Hoe zag ik er vroeger uit? Hoe zie ik er nu uit? Hoe zal ik er later uitzien? De leerlingen van het 5de leerjaar waren vooral benieuwd naar ‘later’!
Met een faceapp werden ze allemaal wat ouder gemaakt en dit werd hun inspiratiebron. Voor het ‘hoe zag ik er vroeger uit?’, dachten ze gewoon aan vroeger en tekenen maar!

11 september 2020

Les techniek met 3 en 4 : spinnenwebben maken. Goeie samenwerking, niet zo gemakkelijk maar super blij met de resultaten!!

10 september 2020

Het 5de leerjaar ging op gedichtenontdekking!

10 september

In het 6de deden ze een groepswerk rond de Oudheid. Wat vinden we terug over de levenswijze van mensen in het Oude Rome.

8 september 2020

Meten is weten! Schatten, actief meten, in de tabel plaatsen en omzetten!Een goeie herhaling dus voor de leerlingen van het 5de leerjaar

7 september 2020

Ik teken mijn vriendje

In het 1ste leerjaar oefenen ze patronen en niet alleen in hun werkboek. Ze gingen aan de slag met kralen en vormen. Per twee bedachten ze hun eigen patroon.

In het 2de leerjaar oefenen ze samen een versje en dragen het dan voor in de klas! Zij kunnen dat!

2 september 2020

In het 5de leerjaar hebben ze de eeuwenband herhaald door middel van een kahootquiz! Ze waren enorm enthousiast en hebben het keigoed gedaan!

1 september 2020
Eerste schooldag in de 3de kleuterklas

3- D printer in de klas

We printen een persoonlijke sleutelhanger met de eerste letter van onze naam.