Eten en drinken op school

Op onze school kunnen ouders kiezen of ze hun kinderen boterhammen meegeven of hen warme maaltijden laten eten op school. Een warme maaltijd omvat een soep en hoofdmaaltijd. Voor de warme maaltijden werkt onze school samen met traiteur Willequet (www.traiteurwillequet.be).

Kinderen die omwille van geloofsovertuigingen of andere redenen geen varkensvlees mogen eten
hebben de mogelijkheid om vleesvervangers aan te vragen.

De kleuters eten onder begeleiding van een kleuterleidster en/ of kinderverzorgster. Indien er zich eetproblemen zouden voordoen, signaleren we dit aan de betrokken ouders van de kleuter of het lagere schoolkind.

Betalingen gebeuren per maand ( na verbruik ) met domiciliëring of per overschrijving. Het verbruik wordt door de leerkracht genoteerd, de lijsten zijn steeds ter inzage.

Indien uw kind geen warme maaltijd wenst te gebruiken, kan het ook een belegd broodje bestellen. Er is keuze tussen een broodje ham, broodje kaas, broodje ham en kaas, broodje préparé, broodje salami, broodje vleessalade, broodje kipcurry, broodje krab of een broodje tonijn. Alle broodjes zijn een half stokbrood groot, en zijn belegd met groentjes.

Tussendoortjes
Onze school kiest voor gezonde tussendoortjes. Daarom organiseren we de fruitactie. Het maakt kinderen vertrouwd met verschillende smaken en bevordert het eten van soms onbekende vruchten.
De kinderen die deelnemen aan de fruitactie krijgen een vers stuk fruit op dinsdag. Kostprijs voor een volledig schooljaar bedraagt € 7.

Onze school moedigt sterk gezonde tussendoortjes aan. Daarom mogen snoep, chips, koeken met chocolade niet meegebracht worden.

Gezonde en milieuvriendelijke tussendoortjes

Wij kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke tussendoortjes. Zo willen we onze kinderen reeds van klein af gezond en duurzaam laten consumeren. Met een fruitactie op school maken we de kinderen vertrouwd met verschillende smaken en bevorderen we het eten van soms onbekende vruchten. De kinderen die deelnemen aan de fruitactie krijgen een vers stuk fruit op dinsdag.
De kostprijs voor een volledig schooljaar bedraagt € 7.

Over de hele school wordt er ‘s morgens fruit gegeten.
Water wordt meegegeven in een drinkbus, niet in wegwerpbare brikjes.
In de namiddag mag er nog een koek, maar in een doosje.
Gelieve doosjes en flesjes zeer goed te naammerken zodat ze steeds terecht komen.

Prijzen en betaling

Betalingen gebeuren per maand (na verbruik) met domiciliëring of per overschrijving. Het verbruik wordt door de leerkracht genoteerd, de lijsten zijn steeds ter inzage.

Warme maaltijden

  Gewone maaltijd Vleesvervangende maaltijd Glutenvrije maaltijd
Soep / dessert € 1,10  
Warm kleuters  € 3,60 € 5,60  € 5,60
Warm 1ste en 2de leerjaar € 4,60 € 5,60  € 5,60
Warm 3de en 4de leerjaar € 4,90 € 5,60  € 5,60
Warm 5de en 6de leerjaar € 5,30 € 5,60  € 5,60

Broodjes

Broodje ham
Broodje kaas
Broodje ham en kaas
Broodje préparé
Broodje salami
Broodje vleessalade
Broodje kipcurry
€ 4,80
Broodje tonijn
Broodje krab
€ 5,80